Max Keiser op Bitcoin: de enige manier voor zwart Amerika om individuele soevereiniteit te krijgen

Max Keiser van RT news vertelde de kijkers van de laatste aflevering van het Keiser Report dat de enige manier voor zwart Amerika om individuele soevereiniteit te krijgen is door geld te besparen in Bitcoin.

Max Keiser: Zwart Amerika en Bitcoin

Keiser verwees naar het non-fictieboek uit 2019 van Isaiah Jackson, getiteld Bitcoin en Black America, dat beweert de synergie tussen zwarte economie, Bitcoin en blockchain-technologie te onderzoeken. Keiser vatte een van de kernboodschappen van het boek samen:

„Zwart Amerika zal nooit gelijk zijn aan blank Amerika. Ze zullen nooit gerechtigheid hebben in het blanke Amerika. Het enige waar ze op kunnen hopen is individuele soevereiniteit, en de enige manier waarop je daar kunt komen is door te besparen op Bitcoin.

De RT nieuwslezer beweerde dat hij, als blanke mannelijke boomer die op Crypto Cash werkt, „ground-zero“ is voor de huidige deining van de protesten rond de rassenongelijkheid in Amerika. Keiser zei dat hij net als zijn Wall Street-broeders openlijk zou lachen om het idee dat protesten – of zelfs politiek – gelijkheid kunnen bewerkstelligen.

„Een standbeeld neerhalen doet niets, op straat marcheren doet niets, mensen kiezen die je denkt dat ze je gaan helpen, doet niets“. Niets van dat alles werkt. Ik zeg je als blanke, mannelijke, boomer, Wall Street-carrièrehouder, dat ik daar om zou lachen, zoals mijn broeders zouden doen. Het doet niets.

De Amerikaanse Federal Reserve heeft 30% van het Amerikaanse BBP in handen…

Nu de Amerikaanse regering 7,2 biljoen dollar aan de Federal Reserve verschuldigd is, bezit de Fed meer dan 30% van Amerika (op basis van een schatting van het BBP van 20 biljoen dollar, volgens de Wereldbank). Keiser suggereerde dat dit aantal al snel 100% zou zijn, terwijl de situatie van de leenheren en boeren in de middeleeuwen wordt vergeleken.

„De federale reserve bezit nu ongeveer 30% van het BBP van Amerika, en ze zijn op weg om 100% van het BBP van Amerika te bezitten. Hoe is dat anders dan feodale heren uit de middeleeuwen die 100% van de economie bezaten, en iedereen die daar leefde was in principe boerin.“

Maar niet alle Bitcoin-aanhangers waren het eens met Keiser’s emotionele retoriek. Een van de commentaren op Keisers YouTube-video’s ging over zijn „pending to black America“, en voegde eraan toe dat Bitcoin over meer gaat dan alleen maar over ras.

„Max, je geeft toe aan zwart Amerika, uitsluitend gebaseerd op je wens om de adoptie van Bitcoin te versnellen; zwart Amerika is slim genoeg om dwars door je onoprechtheid heen te kijken… Stijg op boven ras. Bitcoin gaat over bevrijding van centrale bankiers voor iedereen, niet over bevrijding van blanken.“

Burgerlijke onrust verspreidde zich over Amerika in de weken na de dood van George Floyd door toedoen van de politie van Minneapolis. In de dagen direct na het begin van de protesten verkondigden verschillende bedrijfsleiders uit de cryptografie dat Bitcoin een vreedzaam alternatief was voor gewelddadige protesten.