Eerste op Hyperledger gebaseerde cryptocurrency explodeert

Eerste op Hyperledger gebaseerde cryptocurrency explodeert 486% ’s nachts op de Bittrex BTC-notering.

De eerste op Hyperledger gebaseerde cryptocurrency die de mainnet-status bereikte, explodeerde in één nacht tijd voor 486%, mogelijk door een dreigend Bitcoin-handelspaar.

Een weinig bekende altcoin die bekend staat als Metacoin (MTC) steeg naar 486% in slechts 24 uur op 18 januari, nadat Bittrex aankondigde dat het de munt tegen Bitcoin (BTC) zou gaan noteren.

Metacoin is gebouwd op het Hyperledger-netwerk, een overkoepelend project van open-source technologieën gericht op het bouwen Bitcoin Bank van toegestane blokketen-ecosystemen voor grote cross-industriële ondernemingen. Metacoin werd de eerste cryptocurrency van Hyperledger’s die de status van mainnet bereikte toen het in 2018 live ging.

Hyperledger werd opgericht door de Linux Foundation en staat onder toezicht van een groot aantal „premium leden“, waaronder toonaangevende technologie- en financieringsbedrijven, zoals IBM, J.P. Morgan, Fujitsu, Hitachi en meer.

Op 15 januari kondigde de Bittrex Global cryptocurrency exchange aan dat het zijn Metacoin portemonnee had geopend voor deposito’s van MTC, en dat de handel tegen Bitcoin spoedig zou volgen.

Iets meer dan 48 uur na de aankondiging was de waarde van elke MTC-munt meer dan vervijfvoudigd. Van een startprijs van $0,026540 op zondagavond steeg de dollarwaarde van de munt meer dan vervijfvoudigd, en steeg tot een korte piek van $0,155600 tegen maandagmiddag – een stijging van 486%.

Metacoin (MTC) steeg met 486% tijdens een tumultueuze handelsdag

Het volume van de metacoinehandel bereikte een recordhoogte van $482.000 op de dag, die allemaal afkomstig is van één BTC-handelspaar op de liquiditeitsbeurs. Dit ligt net boven het volume van $444.000 dat in augustus 2020 werd geregistreerd, tijdens de eerste twee weken dat de munt op de open markt werd verhandeld.

Met name, ondanks de stijging na de aankondiging van Bittrex Global, bestaan er nog geen handelsgegevens voor Metacoin op de site, en het BTC/MTC-paar werd nog steeds gesignaleerd als „offline“.

Met Hyperledger’s cross-industry modulaire toolkit als uitgangspunt, fungeert Metacoin als een multi-functioneel blokketen platform waar tokens voor bedrijven en commercie op de keten kunnen worden uitgegeven. Het platform speelt ook gastheer voor een aantal DApps, waaronder ColdBank, een crypto custody service die gebruik maakt van IBM’s LinuxONE technologie, evenals blockchain gaming apps.